lauantai 25. tammikuuta 2014

Eläinkuvia

Eläinten piirroskuvien valmistustekniikkani on monivaiheinen. Ensin etsin materiaalia kohteesta, jonka jälkeen teen "raakapiirroksen", jossa pyrin kiteyttämään eläimen hahmon mahdollisimman vähiin viivoihin,
koska seuraavaksi siirrän piirrokseni fonttiohjelmaan.
Siellä pystyn tekemään puhdaslinjaisen, tarkasti raamitetun kuvan, johon voin myöhemmin lisäillä yksityiskohtia, kuten kasvillisuutta yms. eläimen elinympäristöstä. Tähän vaiheeseen käsiteltyjä kuvia on tällä hetkellä kolmisenkymmentä.


Kuvien valmistaminen fonttiohjelmalla mahdollistaa kuvatiedoston siirron yhdellä näppäyksellä. Lisäksi kuvat ovat puhtaita pikselitöhnästä ja helposti väritettävissä. Ehkei kaikille sopiva menettely, mutta passeli meikäläisen tyyliin ja tavoitteisiin.

1 kommentti:

  1. En ole täällä aikoihin poikennutkaan. On pakko kommentoida, koska näen tässä postauksessa jotain ideologiastasi sellaisena kuin sen olen kokenut:
    " pyrin kiteyttämään suureen X mahdollisimman vähiin suureihin Y"
    Tämä sama juttu pätee monissa eri blogeissasikin. Rajattu määrä kuvia sarjakuvien juonessa, sajattu määrä sanoja aforismeissa, rajattu määrä viivoja eläimissä, rajattu määrä selityksiä tietosanakirjassa.... Luontainen aforisti. Pyrit jättämään olennaiset jäljelle, ja vain ne...

    VastaaPoista