keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Tähän mennessä tapahtunut

Kirjailijanurani käynnistyi vuoden 2008 lopulla, jolloin ilmestyi kulttuurilaitos Haihatuksen kustantamana aforismikokoelmani Ihmisen osa eli "Enhän minä tunne koko ihmistä". 

Seuraavana keväänä tuli samalta kustantajalta ulos runoteos Riimileikkiä - limerikkirunoja Suomesta
ja Nordbooksin kustantamana scifi-seikkailuromaani Kyytipoika.
Sen jälkeiset kirjaprojektini ovat jääneet keskeneräisiksi, raakileasteelle tai muuten vain kuivuneet kasaan. Kunnes sitten...


Ajatus piirroksin kuvitetun eläinkirjan kirjoittamisesta oli muhinut päässäni jo pitkään. Olin lopulta saanut aikaiseksi joitakin kuvia ja jopa suunnitellut kirjan taittoa sekä valmistanut koeluontoisia sivuja.

Niinikään olin luetteloinut kirjassa esiintyvät eläimet heimoineen ja lajeineen ynnä kehittänyt kirjaa varten oman fontin.


 http://luc.devroye.org/Morganismi--SeriffiMorgan-2013.gif


Viime talvena silmäilin apurahantarjoajien jonoa ja poimin sieltä muutaman, joille lähetin hakemuksen liitteineen. Yksi nappasi kiinni.

Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahalautakunta myönsi Eräistä kirjailijoille ja kääntäjille suoritettavista apurahoista ja avustuksista annetun lain (236/1961) nojalla apurahan Hämäläinen Heikki Juhanille työskentelyyn tietokirjailijana. Apuraha ****,** € maksettiin saajan pankkitilille ensi tilassa. Selvitys on annettava viimeistään 31.1.2014.

Ote päätöksestä:

" Apurahatyöskentely tulee ajoittaa vuodelle 2013 tai vähintäänkin käynnistää vuoden 2013 aikana. Apurahakauden päätyttyä teidän tulee antaa selvitys kirjallisesta työskentelystä oheisella lomakkeella. Tarvittaessa voitte hakea jatkoaikaa kirjallisesti kirjastoapurahalautakunnasta 31.1.2014 mennessä.

Tähän päätökseen sovelletaan valtionavustuslakia (688/2001), ei kuitenkaan lain 34§:ä.

Eräistä kirjailijoille ja kääntäjille suoritettavista apurahoista ja avustuksista annetun lain (236/1961) 1 a §:n mukaan tähän päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla."

Ei tulisi mieleenikään valittaa ja jos tulisi, valittaisin hiljaa kammiossani eli kuvaannollisesti rotkoni rauhassa. Nyt on kuitenkin niin, että työn, levon ja sairauden vuoksi en ole saanut apurahatyöskentelyä käynnistetyksi vielä tähän mennessä, ainakaan toden teolla. Onneksi on vähän pohjia ja uskon, että pääsen vauhtiin ihan lähitulevaisuudessa. Siitä lisää pian.


2 kommenttia:

  1. Onnea apurahalle! Ja onnea uudelle blogille! Ja roppakaupalla onnetusta kirjan valmistumiselle! Odotan jo innolla!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia... Vielä pitkä ja kivinen tie edessä.

    VastaaPoista